Luister
muziek
29 maart 2024 - 08:00
Deel dit artikel:

Lentewandeling in kasteelpark Geldrop 14 april

GELDROP - Bewonder op zondag 14 april de ontluikende lente in het kasteelpark tijdens een excursie, begeleid door natuurgidsen van IVN Geldrop! De wandeling start om 14 uur bij natuurinformatiecentrum De Paardestal en duurt zo’n anderhalf uur. Deelname is gratis, honden zijn niet toegestaan.

geldrop-mierlo24
  / IVN Geldrop
  • Beeld - Margot Klaren
Advertentie

Nieuwe natuur in het park
In de afgelopen maanden onderging de Engelse landschapstuin rondom Kasteel Geldrop een grondige renovatie. Oude bomen die in een slechte staat waren, en een gevaar vormden voor het publiek, zijn gekapt. De aanpassing van de waterhuishouding voorziet de natuur ook in droge jaren van voldoende water. Hierdoor heeft het park een ander aanzien gekregen. Nu is het prille aangezicht van de herinrichting, met oude en nieuwe bomen en struiken, de gazons en de paden, te bewonderen in lentekleed.

Voorbehoud
Tijdens de lentewandeling geven de IVN-natuurgidsen informatie over de bijzondere bomen en struiken in het kasteelpark. Omdat op 14 april de renovatie nog niet geheel is afgerond, is pas een week tevoren duidelijk of de excursie kan doorgaan. Kijk daarom kort voor 14 april op de website van IVN Geldrop www/ivn.nl/geldrop voor de laatste informatie. Landgoed Kasteel Geldrop ligt op de hoek Helze – Mierloseweg in Geldrop. Aan de Helze is een parkeerplaats, maar kom bij voorkeur op de fiets of te voet.

Nieuwe expositie bij IVN Geldrop
Na afloop van de wandeling, rond half vier, is een bezoek aan de tentoonstelling in De Paardestal mogelijk. De interactieve expositie ‘Irritant maar interessant’ is iedere zondagmiddag van 14 tot 17 uur gratis toegankelijk. Hij gaat over dieren en planten die door veel mensen niet zo gewaardeerd worden maar wel boeiend en vaak ook nuttig zijn. Ieder organisme is immers een schakel in de kringloop van het leven!

Nog meer natuur beleven? Op de website staan meer activiteiten. Aanmelden als lid kan daar ook. Dat biedt nog meer voordelen en helpt IVN om mooie activiteiten te blijven organiseren.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug