Luister
muziek
27 april 2024 - 14:00
Deel dit artikel:

Speciale activiteiten in het Weverijmuseum tijdens de meivakantie

GELDROP - Het Weverijmuseum in Geldrop biedt tijdens de aankomende meivakantie een boeiend programma aan voor zowel jong als oud. Van 27 april tot en met 5 mei kunnen bezoekers deelnemen aan diverse activiteiten die het ambacht van het weven tot leven brengen.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Tijdens deze speciale periode kunnen bezoekers kennismaken met het veters weven, het ambacht van het weven van smeerkussens en zelfs ervaren hoe het is om te weven op een 4- of 8-schachts weefgetouw. Het museum biedt ook rondleidingen aan, waar deskundige vrijwilligers je meenemen op een reis door de geschiedenis en technieken van het weven.

"Weven is een eeuwenoud ambacht dat nog steeds springlevend is," zegt een van de museummedewerkers. "In het Weverijmuseum ontdek je niet alleen het weefproces, maar krijg je ook inzicht in het DNA van onze gemeenschap. De geschiedenis zit in ons bloed."

Het Weverijmuseum nodigt iedereen uit om tijdens de meivakantie een bezoek te brengen en de wereld van het weven te verkennen. Voor meer informatie over de activiteiten en openingstijden kun je terecht op de website van het museum.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug