Luister
muziek
28 maart 2024 - 17:30
Deel dit artikel:

Open dag Heemkundekring Heeze-Leende-Zesgehuchten

HEEZE-GELDROP - Ben je nieuwsgierig naar je afkomst en wil je meer weten over je voorouders? Dan is de open dag van de Heemkundekring op zaterdag 20 april een perfecte gelegenheid om op ontdekkingsreis te gaan in je stamboom.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Het thema van deze dag is "Van wie ben de gij d'r ene?" en staat volledig in het teken van het verkennen van jouw verborgen verleden. Of je nu helemaal blanco bent, een beginner in stamboomonderzoek of vastloopt in je zoektocht, bij de Heemkundekring van Heeze, Leende en Geldrop ben je aan het juiste adres.

Tijdens de open dag zullen deskundigen van de Heemkundekring je wegwijs maken in de wereld van stamboomonderzoek. Zo krijg je in korte presentaties tips over welke bronnen en websites je kunt raadplegen. Daarnaast kun je zelf rondsnuffelen tussen gedachtenisprentjes, regionale kadasterregisters, foto's en talloze streekgeschiedenis- en stamboomboeken, die je kunt lenen als je lid wordt van de Heemkundekring. Ook ontvang je een handige lijst met web-links om je verder op weg te helpen.

Het hoogtepunt van de dag zijn de vier herhalingen van een presentatie speciaal voor beginners en vastlopers in stamboomonderzoek. Deze presentaties vinden plaats om 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur.

De open dag vindt plaats in De Heemkamer, gelegen aan Pompenmaker 6 in Heeze, en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis en vrijblijvend, dus aarzel niet om langs te komen. De koffie staat klaar voor alle bezoekers.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug