Luister
muziek
28 maart 2024 - 07:00
Deel dit artikel:

Gemengde emoties: nieuwe schilderijententoonstelling bij De Wiele

GELDROP - De Wiele, bekend als het huis voor creatieve expressie, opende op 1 maart een nieuwe expositie die een blik werpt op de uitmuntende diversiteit aan werken van de cursisten van Wendy Veldhuis en Pieter Reef. Met de titel "Mixed Emotions" belooft deze expositie een reis door gemengde technieken op experimentele wijze, die duurt tot en met 12 april 2024.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

De tentoongestelde werken zijn geen alledaagse schilderijen. Ze zijn ontstaan vanuit emotie, vanuit het gevoel. De docenten, elk op hun eigen unieke manier, hebben bijgedragen met technieken en thema's, waardoor de cursisten tot verrassende resultaten zijn gekomen. Experimentatie met verschillende materialen werd aangemoedigd, terwijl de deelnemers werden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en een nieuwe kijk op hun werk te krijgen. De eigen visie van de cursisten, gekoppeld aan de jarenlange ervaring en vakkennis van de docenten, is duidelijk zichtbaar en herkenbaar in de tentoongestelde werken.

De expositie "MIXED EMOTIONS" is zorgvuldig samengesteld en omvat een selectie van het beste werk van de cursisten. Het is tevens de eerste keer dat werk van verschillende cursusgroepen samen wordt getoond. De kleurrijke en diverse tentoonstelling is te bewonderen op zowel de begane grond als de eerste verdieping van De Wiele. Toegang is gratis en hoewel de Wiele gesloten is tijdens de weekenden, is een groot deel van het werk ook van buitenaf te bewonderen via de glazen gevel aan de Bleek, bij het cultuurplein bij de schoorsteen. Voor de openingstijden van De Wiele, kunt u terecht op hun website: https://dewiele.nl/home/openingstijden/

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug