Luister
muziek
28 maart 2024 - 16:00
Deel dit artikel:

Begeleid wonen voor jongeren met een beperking in Lierop

LIEROP - Stichting Liever in Lierop spant zich al enkele jaren in om woonruimte te realiseren voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking of ASS.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Hiervoor worden momenteel een rijksmonumentale boerderij en bijgebouwen verbouwd tot 12 studio’s en gezamenlijke ruimten. Elke studio heeft straks een eigen douche en toilet en kitchenette. Gezamenlijk is er, behalve veel heerlijke rustige groene buitenruimte, een grote leefkeuken, meerdere zit en hobbyruimtes én een activiteitenruimte waar straks ontmoetingen met dorpsgenoten en leeftijdgenoten zonder handicap centraal staan.

De zorg wordt geleverd door Fittin, een onderdeel van Prisma, gespecialiseerd in kleinschalig begeleid wonen. Overdag hebben de bewoners hun eigen werk, dagbesteding of opleiding, en wanneer ze thuis zijn, is er professionele begeleiding. ’s Nachts is er een slaapwacht aanwezig. De zorg wordt gefinancierd door de gezamenlijke PGB’s bij elkaar te leggen.

De woning wordt geopend in oktober en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, met name voor jongeren die het liefst helemaal zelfstandig zouden willen wonen, maar toch nét wat aansturing en contact kunnen gebruiken. Voor hen zijn er eigen huisjes buiten het hoofdgebouw. Na aanmelding volgt er een zorgvuldige matchingperiode.

Voor jongvolwassenen:
· tussen de 18 en 35 jaar
· met een indicatie voor begeleid wonen
· met een PGB uit WMO of WLZ
· die graag zelfstandig, maar niet alleen willen wonen
· met gedrag dat niet belemmerend is voor anderen

Met ouders die:
· de visie van de stichting onderschrijven (www.lieverinlierop.nl)
· graag mee blijven bepalen hoe de zorg voor hun kind er uit ziet
· bereid zijn een handje mee te helpen in de stichting
· bereid zijn een financiële bijdrage te leveren

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@lieverinlierop.nl.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug