Luister
muziek
24 april 2024 - 08:15
Deel dit artikel:

Gemeenteraad neemt amendement aan voor nieuwbouw gymzalen Strabrecht

GELDROP - De gemeenteraad heeft het voorgestelde amendement voor de nieuwbouw van twee gymzalen bij het Strabrecht College aangenomen. Dit amendement, ingediend na uitgebreide discussies en herzieningen, omvat een maximale bijdrage van € 1.600.126,- voor de nieuwbouw, met een levensduurverlenging en afschrijving over 50 jaar.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Deze ontwikkeling volgt op schriftelijke vragen van de CDA-fractie, gesteld na de behandeling van het raadsvoorstel in de commissie Samenleving van 2 april. Naar aanleiding van deze vragen heeft het college van B&W nieuwe informatie verstrekt, waarbij zij de gemeenteraad adviseren om in plaats van renovatie te kiezen voor nieuwbouw van de gymzalen, volgens het voorlopige ontwerp dat Silfo in september 2023 heeft ingediend.

Tijdens de vergadering hebben verschillende fracties hun zorgen geuit over het proces en de kosten. D66 benadrukte dat het proces volgens hen een onvoldoende verdient en dat de antwoorden van het college niet altijd voldoende duidelijk waren. Wethouder Stravers verdedigde de keuze om geen nieuw raadsvoorstel in te dienen, omdat dit tot vertraging zou leiden. Het college gaf de voorkeur aan het indienen van een amendement om een snellere besluitvorming mogelijk te maken.

Het aangenomen amendement markeert een keerpunt in het debat over de gymzalen, waarbij de focus nu ligt op het verwezenlijken van nieuwbouw. Het definitieve besluit biedt een nieuwe richting voor het onderwijslandschap van het Strabrecht College en zal de komende periode nader worden uitgewerkt.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug